Home » Bestuur ’t Ivoor en contact met leden tijdens Corona

Bestuur ’t Ivoor en contact met leden tijdens Corona

Medio februari 2020 is door de leden van Biljartvereniging ’t Ivoor het voorgestelde ‘Toekomst- en Beleidsplan’ met algemene stemmen aangenomen. Ook werd het nieuw gevormde bestuur gekozen, met brede steun van de leden. Nog maar net waren de eerste verander-besluiten

genomen of het Coronavirus sloeg toe. Deze tegenslag geldt voor de hele samenleving, mondiaal zelfs. En uiteraard heeft de pandemie ook tal van ongewenste consequenties voor de biljartclub. Hoe gaat een vereniging met zo’n 125 leden hiermee om?

De leden zijn voor de helft afkomstig uit Boxtel zelf en de andere leden komen vanuit de regio. Van Rosmalen/Den Bosch tot Eindhoven. Biljarten bij ’t Ivoor is daarom zo aantrekkelijk, omdat je als lid ALTIJD kunt biljarten als je wil. De club beschikt namelijk over liefst negen tafels (waarvan twee zogenaamde ‘grote’ om op te kunnen driebanden). Bovendien – en dat is heel bijzonder – beschikt ’t Ivoor over een eigen biljartzaal. Dus de club en de leden zijn niet afhankelijk van wat de eigenaar van een horecabedrijf wel of niet wil en kan toestaan.

Commissies

De eeuw organisatie van de vereniging is voorzien van een tiental commissies. Op deze manier zijn veel leden direct betrokken geraakt bij de eigen vereniging. Zo is er een commissie die zich richt op alles wat met horecazaken en schoonmaak te maken heeft. Een andere commissie regelt de wedstrijden en weer een andere is vooral bezig met facilitaire zaken.

Contacten met leden

De gebruikelijke contacten van het bestuur met leden gaat sinds begin 2020 via de ingestelde nieuwsbrief en de vers ontwikkelde website. In 10 maanden tijd zijn 21 nieuwsbrieven geproduceerd om de leden blijvend te informeren over de aanpassingen, de nieuwe activiteiten enz. Op de website kunnen leden zelf deze nieuwsbrieven ook inzien middels een afgesloten deel, alleen toegankelijk met hulp van een toegangscode. Op deze manier is elk lid in staat zaken te volgen. Reacties kunnen worden gegeven, waarop het bestuur antwoordt.

Telefoontjes

Een van de ingestelde commissies is de Commissie Leden, die een bijzondere actie heeft gestart. Vrijwel direct nadat het Coronavirus toesloeg zijn de leden van deze commissie actief leden wekelijks gaan bellen om te vragen hoe het met hen gaat. De door henzelf opgestelde lijst leden waarover zorgen zijn, is volstrekt vertrouwelijk. De reacties zijn heel positief, de waardering is groot.

Vooruitzichten

Het is moeilijk nu – begin januari 20211 – te voorspellen hoe het zich gaat ontwikkelen in onze Coronasamenleving. We weten wel dat het verdraaid belangrijk is dat mensen elkaar kunnen ontmoeten. Dat gemis aan de voor sommigen bijna dagelijkse ‘kletspraat’ over van alles en nog wat, is heel groot. Bij ;’t Ivoor gaan we, zodra het weer is toegestaan, opnieuw biljarten. We hebben geleerd hoe belangrijk ons biljarthuis is als ontmoetingsplaats. Er zullen ongetwijfeld nieuwe activiteiten komen om dit extra mogelijk te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.