Home » CCC slaat brug tussen burgers in ‘s-Hertogenbosch

CCC slaat brug tussen burgers in ‘s-Hertogenbosch

De discussie met de kernpartners van het CCC (donderdagavond 1 november) over de toekomst van deze actieve creatieve denktank in de Brabantse hoofdstad is boeiend. Het CCC is bijna vijf jaar geleden opgericht om een brug te slaan tussen burgers binnen wijken. Iemand noemt het CCC het instrument om te bouwen aan een nieuw paradijs binnen gemeenschappen. Het stimuleren van verbindingen tussen groepen van het maatschappelijk middenveld, wordt ook als doel genoemd. Het CCC werkt aan wederzijds vertrouwen tussen burgers en organisaties door het stimuleren van nieuwe activiteiten. Allemaal zinnen die ‘een mond vol’ aanvoelen. Maar ook aangeven hoe moeilijk het is voor CCC om duidelijk te maken waar het voor staat. Zo moeilijk, dat zelfs het college van B&W overweegt te gaan korten op de bijdrage, zodat de jaarlijkse financiële overheidssteun op de tocht staat.

 

Betrokkenheid

De kernpartners, het zijn er zo’n dikke dertig, zien het CCC als een belangrijke organisatie, die zich al helemaal bewezen heeft. Tal van projecten zijn gestart en een mooi aantal projecten gerealiseerd. Zoals onlangs de grote opkomst bij de ontbijtsessie over de toekomst van het GZG-terrein in de kapel ook bewijst. Voorzitter Leo Markensteyn: “Het gaat er niet om, wie precies gelijk heeft, maar juist het feit dat zoveel mensen en partijen zich betrokken voelen bij de toekomst van de stad, en dat bewijzen door deel te nemen aan onze ontbijtdiscussie, bewijst al dat er grote behoefte is aan activiteiten die CCC organiseert.”

 

Communiceren

De bijeenkomst met de kernpartners maakt duidelijk, dat het CCC meer moet gaan communiceren over projecten en activiteiten. Om daarmee de Bossche inwoners en organisaties goed te informeren over doelen en middelen. Om nog meer mensen te bewegen mee te denken en mee te doen. “Het stimuleren van de samenwerking tussen groepen mensen in de wijk en in de hele stad, daar is het allemaal om te doen”, aldus voorzitter Markensteyn in zijn slotwoord. Hij deed een beroep op de deelnemers te helpen meer kernpartners te verkrijgen, die samen het belang van het CCC gaan steunen.

 

Zie verder : http://www.cccs-hertogenbosch.nl

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.