Home » CCC verbindt partijen bij aanpak leegstand centrum Den Bosch

CCC verbindt partijen bij aanpak leegstand centrum Den Bosch

De onafhankelijke stichting CCC (City Change Center) is erin geslaagd een serie gesloten winkels te heropenen. Dit lukte en lukt nog steeds door op een bijzondere manier om te gaan met de kwestie van leegstand.   De belangrijkste partijen in de stad, die bij het vervelende probleem rond leegstand zijn betrokken, zijn rond de tafel gekomen. Onder regie van het CCC is voortvarend gewerkt aan concrete oplossingen. “Het succes  is afhankelijk van de medewerking van velen”, zegt CCC-projectleider Maruja Gutierez. Pandeigenaren, winkeliers, makelaars, de gemeente: allemaal zijn ze bij deze nieuwe aanpak betrokken. Inmiddels zijn  er al tien winkels heropend of voorzien van nieuwe activiteiten.

 

“Het aanblik van de winkelstraat in het centrum van onze stad is erbij gebaat! De pandeigenaren zijn blij dat de winkel open is, aantrekkelijk daardoor bij het zoeken van een nieuwe huurder of eigenaar. Bovendien is het voor het winkelend publiek prettig en uitdagend, als de stad er goed uitziet. En tot slot, vergeet de tijdelijke huurder/gebruiker niet. Die is door deze bijzondere situatie in staat de eigen producten of diensten aan te bieden tegen uiterst aantrekkelijke voorwaarden.”

 

Transitie en succes

Het succes van CCC in Den Bosch valt ook op in andere steden. De aanpak van Den Bosch, gesteund door het gemeentebestuur, wordt opgemerkt. Vorige week nog kwamen mensen uit Dordrecht luisteren en kijken hoe de Brabantse hoofdstad de leegstand te lijf gaat. CCC is in 2007 opgericht, als initiatief van architect Aart Wijnen (De Twee Snoeken). De stichting telt twee betaalde, parttime krachten (Jacky Goossens, Maruja Gutierez) en een groep ervaren vrijwilligers.

 

CCC krijgt steun van een aantal grote partijen.  Belangrijke thema’s worden op projectbasis – financieel ondersteund door belanghebbende partijen – opgepakt. De organisatie bevindt zich – na de aanzet in de eerste vijf jaren – sinds begin 2013  in een gewenst veranderingsproces onder leiding van Theodoor van Leeuwen. De transitie is gericht op het werken als projectbureau, het uitbreiden van het aantal projectleiders, het vergroten van kansen op financiële ondersteuning en de vorming van een sterk bestuur.

 

CCC-logo

 

Contact: CCC is gevestigd in de Nieuwstraat 24 (zijstraat Hinthamerstraat). Telefoon: 073-6133363 Mail: info@cccs-hertogenbosch.nl / www.cccs-hertogenbosch.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.