Home » De Rooi Pannen actief voor Damiaanschool in Masindi

De Rooi Pannen actief voor Damiaanschool in Masindi

De ruim 1200 studenten van scholengemeenschap De Rooi Pannen, afdeling Horeca Tilburg, hebben zich de afgelopen maand enorm ingespannen om geld te verzamelen voor de Damiaanschool in Masindi. Deze Oegandese school met circa 750 leerlingen heeft door een sterke groei dringend behoefte aan nieuwe leermiddelen. Hiervoor is een bedrag van € 10.000 nodig. Vrijdagochtend 21 december wordt het resultaat bekend gemaakt tijdens de kerstviering. Dan zal een cheque met nu nog onbekende waarde worden overhandigd aan de initiatiefnemers van deze actie, het bestuur van de in Nederland actieve Stichting Luanda Jinja.

 

Studenten helpen leerlingen

Het is het derde achtereenvolgende jaar dat de Afdeling Horeca van De Rooi Pannen een project van Luanda Jinja helpt realiseren. Acties die de MBO-studenten uitvoeren zijn o.a. het verkopen van eigen gemaakte producten, het verzorgen van diners en het verrichten van diensten. Eerder al financierde deze afdeling Horeca de bouw van een drinkwaterinstallatie voor de Daminaanschool. Ook hulp bij de inrichting van een middelbare school in Entebbe (2010, Oeganda, 800 leerlingen) is een zeer succesvolle activiteit geweest.

 

Goed voorbeeld

De Rooi Pannen Tilburg toont hiermee voortreffelijke voorbeelden van concrete internationale hulp. Genoemde projecten zijn een initiatief van Stichting Luanda Jinja, een organisatie die missionarissen ondersteunt in verre landen. De school in Masindi is opgericht in 1997 door wijlen Tjeu Haumann, een Nederlandse Mill Hill missionaris. Eerst vooral bedoeld voor ex-kindsoldaten. Nu is de school voorzien van de noodzakelijke klaslokalen en overblijfruimtes voor leerlingen die geen ouders meer hebben. Er zijn 30 docenten actief voor de leerlingen van basis- en vortgezet onderwijs.

 

Samenwerkingstrouw

Stichting Luanda Jinja is trots op de samenwerking met De Rooi Pannen. Ook de Molenwijkschool in Boxtel is een trouwe partner van de stichting. Deze basisschool houdt dit jaar voor de zevende keer een kerstmarkt voor de Damiaanschool. Het blijft niet alleen bij acties om geld in te zamelen, want regelmatig komt Mill Hiller Jan Laarakker in Boxtel en ook in Tilburg vertellen over de leefomstandigheden in Masindi en de vorderingen van de projecten in Oeganda.

 

Meer informatie lees je op: www.luandajinja.nl   

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.