Home » Geld voor duurzame projecten

Geld voor duurzame projecten

Streekrekening Het Groene Woud is een ingenieus concept om geld vrij te maken voor duurzame projecten in Het Groene Woud. Het Streekfonds en de Rabo StreekRekening Het Groene Woud zijn de twee belangrijkste pijlers van de Streekrekening. Het Streekfonds is de ‘pot’ waaruit initiatieven financieel worden ondersteund. De belangrijkste manier om het Streekfonds te vullen is op dit moment het spaarsysteem van de Rabo StreekRekening. Naast het spaarsysteem zijn er nog vele andere manieren die bijdragen aan de vulling van het Streekfonds. Denk aan giften, sponsoring en donaties van deelnemers.

De Belastingdienst heeft de ANBI-status toegekend aan de Stichting Streekrekening Het Groene Woud. Deze status maakt het mogelijk voor donateurs om giften en renteschenkingen van de inkomsten- of vennootschapsbelasting af te trekken.

Sinds een reeks van jaren ben ik ambassadeur voor het streekfonds (de Streekrekening). En vanaf maart dit jaar formeel bestuurslid. Ik doe het bestuurswerk met plezier. Bestuurders en grote steunpilaren zijn voorzitter Ger van de Oetelaar (oud-wethouder Boxtel) en secretaris Jan Baan (directeur Brabants Landschap).  De andere bestuurders zijn:

  • Tjisse Wiersma (penningmeester)
  • Theodoor van Leeuwen
  • Maurits van Bouwdijk Bastiaanse
  • Hans Mommaas
  • Michel van Rooy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.