Home » Groot succes Stabat Mater Oirschot

Groot succes Stabat Mater Oirschot

De drie Stabat Materconcerten in de Oirschotse basiliek van Sint Petrus zijn dit jaar opnieuw een groot succes geweest. Dat blijkt niet alleen uit een geweldig goeie opkomst van bezoekers (circa 2000!) maar ook uit de vele blijken van waardering die we op ons kantoor van Stabat Mater (bij Infolio, Mijlstraat in Boxtel) mochten ontvangen. Het is prettig – na een jaar flink werken aan de voorbereidingen – opnieuw zoveel enthousiasme te voelen vanuit de groep bezoekers en sponsoren. Vooral het vrijwel onbekende werk van Antonio Draghi viel zeer positief en verrassend op, prachtig a capella uitgevoerd door Brabant Koor o.l.v. de vaste dirigent Louis Buskens. Hierna klonk de toonzetting van Franz Joseph Haydn. Een overbekend meesterwerk, bijzonder goed vertolkt door de philharmonie zuidnederland (moet met kleine letters geschreven worden…) in samenwerking met Brabant Koor.

 

Spannend

Spannend is het nog geworden, de dagen voor onze concerten werden we verrast door plotselinge ziekmelding van de Franse dirigent Benjamin Levy. Het was even puzzelen, maar samen met de programmeur van het orkest is supersnel de Amerikaanse dirigent Kazem Abdullah gestrikt. Hij arriveerde woensdagochtend en wist orkest en koor meteen voor zich te winnen. Een charmante, zeer getalenteerde dirigent, die ook warm applaus kreeg van ons publiek. Al met al een mooi concertweekend.

 

Kazem Abdullah

 

CD

We zijn nu bezig met de productie van de CD. Die is eind mei beschikbaar en te koop voor 15 euro (inclusief verzendkosten). Te bestellen bij ons secretariaat: secretariaat@stabatmater.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.