Home » Spannende voorronden bij IVC 2012

Spannende voorronden bij IVC 2012

Van 17 t/m 19 september worden Voorronden gehouden voor het 49ste Internationaal Vocalisten Concours in ‘s-Hertogenbosch. Locatie: muziekcentrum De Toonzaal. De jury beslist over toelating tot de eerste ronde ( kwartfinales) van het IVC. Het totale prijzengeld bedraagt € 45.000 plus engagementen. Vijf kandidaten kunnen een ‘liedcursus’winnen die wordt gegeven door bariton Wolfgang Holzmair op 2 en 3 oktober. De jury van de Voorronden bestaat uit Eline de Kat (casting Opéra de Monte-Carlo), Mary King (mezzosopraan, docent en BBC commentator), Miranda van Kralingen (sopraan en artistiek directeur Opera Zuid), Lenneke Ruiten (sopraan en eerste prijswinnaar IVC 2002), Guy Coolen (o.a. artistiek leider Operadagen Rotterdam) en Timothy Nelson (operaregisseur en artistiek leider Opera Studio Nederland).

Kwartfinales: verbluffende vocale prestaties
Na deze voorronden barst het Internationaal Vocalisten Concours los! Geniet in het eerste weekend van de Kwartfinales. Op vrijdag 21 september in de avond en op zaterdag 22 en zondag 23 zowel in de ochtend, middag als avond. Het bijwonen van de Kwartfinales is niet geheel zonder risico. Het gevaar bestaat dat u verslaafd raakt aan de verbluffende en vaak ontroerende vocale prestaties, de spanning van het juryberaad en de gezellige sfeer. Nog een geluk dat de IVC 2012 Royaalkaart bestaat! Hiermee kunt u voor een gunstige prijs het IVC bijwonen.

Kijk op http://www.internationalvocalcompetition.com/nl

Eén reactie

  1. Brigitte Vastenburg zegt:

    Het IVC is een heel mooi concours dat al jaren mede ondersteund wordt door Brabants Dagblad. Ga kijken en vooral luisteren, je zult er geen spijt van krijgen. En heb je nog geen ervaring met klassieke vocalen, dan is dit juist je kans om er kennis mee te maken. Lekker dichtbij in het vertrouwde Theater aan de Parade!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.