Home » Hobbycentrum Boxtel op zoek naar nieuwe voorzitter

Hobbycentrum Boxtel op zoek naar nieuwe voorzitter

Vanwege het vertrek van Theodoor van Leeuwen als voorzitter van de Stichting Hobbycentrum Boxtel, is het bestuur bezig met de zoektocht naar een passende opvolger. Hiervoor is een profiel geschetst, vastgesteld en beschikbaar gesteld aan belangstellenden. Na twee jaar is Theodoor klaar met zijn opdrachten en kan hij weinig toegevoegde waarde hebben voor de continuïteit van dit nog jonge seniorencentrum. Zijn voorzitterschap aanvaardde Theodoor op verzoek van het eerste bestuur in december 2016. De opdracht die hij zichzelf stelde komt hierop neer, dat er een positieve financieel positie diende te komen, stevige uitbreiding van het aantal aangeboden activiteiten en daarbij behorend een forse groei van het aantal wekelijkse deelnemers. Bovendien moest gewerkt worden aan een aangename sfeer binnen de organisatie. Allemaal zaken, waar in 2016 toch behoorlijk behoefte aan was gekomen.

Inmiddels zijn die doelen bereikt. De wens van de huidige voorzitter om meer ruimte te creëren in zijn privé-agenda en de prima situatie bij het Hobbycentrum levert op dat het zoeken van een nieuwe voorzitter kan worden gestart. Per 1 maart aanstaande – zo is de verwachting – zal een nieuwe voorzitter wel gevonden zijn.

Wie belangstelling heeft voor activiteiten in het Hobbycentrum aan de Baronielaan in Boxtel, kan zich altijd melden. Ook als het gaat om activiteiten die er nog niet zijn. Want, alles lijkt mogelijk. Beter gezegd: iedereen is welkom. De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, om ook mensen met een krappe portemonnee toe te kunnen laten. En als iemand de kosten echt niet zou kunnen betalen, dan is in overleg met het bestuur altijd een oplossing te vinden. Er zijn nu circa 25 verschillende activiteiten en wekelijks komen rond de 300 gasten/deelnemers naar het Hobbycentrum. Zie ook: www.hobbycentrumboxtel.nl  

Profiel voorzitter

De voorzitter is het gezicht van de organisatie. Hij of zij is een verbinder naar binnen en buiten, is inspirerend en prettig in de omgang. De voorzitter heeft goed zicht op het reilen en zeilen van Hobbycentrum Boxtel; hij of zij heeft gevoel  voor de culturele en maatschappelijke wereld van Boxtel, met name daar waar het senioren betreft. Wij verwachten van de voorzitter dat hij of zij:

 • de organisatie vertegenwoordigt zowel naar binnen als naar buiten
 • op de hoogte is en blijft van de nieuwste ontwikkelingen
 • contacten i.v.m. toekomstige samenwerking met andere partijen initieert en onderhoudt
 • voeling heeft met andere senioren- en culturele organisaties zowel in Boxtel als in de regio in het kader van eventuele samenwerkingsverbanden en het afstemmen van activiteiten van het Hobbycentrum
 • samen met een mede bestuurslid gesprekken voert met externen
 • fondsen werft
 • financieel beleid (mede)formuleert om (project)subsidies, publieke en particuliere fondsen te activeren
 • aanspreekpunt van het Hobbycentrum is
 • bestuursvergaderingen voorzit
 • bestuursleden en vrijwilligers inspireert en verbindt
 • aanwezige kennis binnen bestuur activeert, verwerft en bestendigt
 • kwaliteit en effectiviteit van het bestuur mede bewaakt
 • beleid en visie van het Hobbycentrum mede ontwikkelt en deze uitdraagt
 • eindverantwoordelijkheid draagt voor een complete, evenwichtige, representatieve samenstelling van het bestuur

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.