Home » Ideeën welkom: “Het nieuwe voedsel als basis duurzaamheid”

Ideeën welkom: “Het nieuwe voedsel als basis duurzaamheid”

De Brabantse afdeling van de Kon. Nederlandse Heidemaatschappij zoekt initiatieven over ‘Het nieuwe voedsel als basis voor duurzaamheid’. De tien meest aansprekende, vernieuwende en kansrijke plannen worden bekend tijdens een inspirerende bijeenkomst, het Diner Pensant. De jury selecteert dan twee voorstellen. De prijswinnaars krijgen ieder begeleiding bij het opzetten en/of uitvoeren van hun project ter waarde van 20.000 euro. Kans op 20.000 euro! Aanmelden kan tot 15 september 2012.

Het thema ‘Het nieuwe voedsel als basis voor duurzaamheid’ biedt ruimte aan een breed scala aan initiatieven. Gedacht kan worden aan projecten rondom de productie en consumptie van slow food. Dit kunnen daadwerkelijk producten zijn, maar ook initiatieven die te maken hebben met cittaslow en voedsel. Ook zijn welkom initiatieven die de duurzame productiewijzen van voedsel promoten, de keten tussen producent en consument verkorten of projecten die op innovatieve manieren niet benut voedsel wel benutten. Of denk aan ideeën  zelfvoorzienendheid en voedsel.

Winnaars Diner Pensant

De twee ’winnaars’ van het Diner Pensant, de twee als meest kansrijk beoordeelde en bij het thema passende initiatieven, krijgen begeleiding bij het opzetten en/of uitvoeren van hun project. Deze begeleiding vindt grotendeels plaats in de vorm van adviesdiensten (projectbegeleiding, ondersteuning bij publiciteit, inhuur van expertise, organisatie van bijeenkomst etc.) ter waarde van 20.000 euro. Maximaal een kwart van dit bedrag kan worden besteed aan de aanschaf of vergoeding van middelen (publiciteitsmateriaal, aankoop van materialen, etc.). Naast de strijd om de eerste twee plaatsen is het elkaar inspireren, aanvullen en verrijken van elkaars initiatieven een belangrijke doel van het Diner Pensant.

Aanmelden

Iedere persoon, groep of organisatie die een initiatief heeft dat past binnen de omschrijving van het thema ‘Het nieuwe voedsel als basis voor duurzaamheid’ kan zich tot 15 september 2012 aanmelden via www.knhm.nl/dinerpensant.

Voor meer informatie over het project en over de voorwaarden voor deelname kan contact opgenomen worden met Désiré van Laarhoven, namens KNHM Noord-Brabant: tel. 06-83246226 of info@vantlaarhof.nl.

 

KNHM

KNHM (Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij) begeleidt bewoners die hun buurt, wijk, dorp of stad willen verbeteren. De begeleiding richt zich op bewoners die zelf hun idee willen realiseren ter verbetering van hun fysieke leefomgeving. Dit doen we met inzet van kennis, procesbegeleiding en een uitgebreid netwerk. Kijk voor meer informatie op: www.knhm.nl.

 

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.