Home » Impulsgroep pakt kwesties en creëert kansen

Impulsgroep pakt kwesties en creëert kansen

“Als ondernemend mens heb je altijd vraagstukken. Of je nu een eigen bedrijf hebt, leiding geeft aan een afdeling of organisatie, of een vereniging bestuurt. Op welke wijze je ook verantwoordelijkheid neemt, er zijn altijd zaken waar je bij zoekt, dubt, peinst, wikt en weegt. Omdat vragen verbinden en ontwikkelen, dagen wij jou uit om ons op zo’n vraagstuk te komen trakteren. Je doet ons en jezelf er een groot plezier mee.” Dit zegt Herman Delwig, de leider en initiatiefnemer van de Impulsgroep. Onder zijn leiding komen met flinke regelmaat kleinere groepen mensen bij elkaar om samen ‘kwesties’ te bespreken. 

Vertrouwde sfeer

De basis van iedere Impulsgroep wordt gevormd door de leden. Zij dragen door hun persoonlijkheid en professie bij aan de inhoud van de bijeenkomsten. Een Impulsgroep bestaat uit 15 tot maximaal 20 professionals. Dit maximum is gesteld om een zo vertrouwd mogelijke sfeer te hebben en behouden. De leden vullen elkaar aan in ervaring, functie, leeftijd, vakkennis, creativiteit, bevlogenheid en nog veel meer dat menselijk wenselijk is. “Trakteer ons maar op jouw vraagstuk!” riep Herman onlangs tegen mij. Daarop krijg ik de gelegenheid zijn groep in Rosmalen toe te mogen spreken over een actueel vraagstuk. Het wordt een heel bijzondere avond. Ik ben zeer onder de indruk over de werkwijze en vooral ook de openheid, scherpte en oplossingen die worden aangedragen. Dankbaar keer ik huiswaarts. 

 

“Voel je bij ons thuis en laat je inspireren!”

Een bestuurder die de Impulsgroep op een mooi vraagstuk trakteerde, typeerde de Impulsgroep als volgt: mensen die oprecht met anderen meedenken en verrassende als ook uitdagende oplossingsrichtingen meegeven. Het levert aanzetten tot anders naar jouw materie te kijken, maar vaak ook een bevestiging van je visie. Bovendien valt het enthousiasme richting vraagsteller en de onderlinge kameraadschap erg op. Dat in combinatie met de diversiteit van de leden in leeftijd, achtergrond, talent en houding is uniek en tegelijkertijd ontwapenend. Je voelt je daardoor helemaal thuis.  Een mooi en ik denk inmiddels heel terecht compliment.

 

Verbinden en ontwikkelen

“In de vorm van het vraagteken schuilt de grondgedachte van Impulsgroep”, vertelt Herman. “Door vanuit oprechte interesse elkaar te bevragen, stellen mensen zich voor elkaar open en creëren zij een onderlinge verbinding. Goed beschouwd een hartelijke verbinding, een kloppende verbinding. Zo ontstaan in een open dialoog – nieuwsgierig naar de inzichten van anderen – keer op keer nieuwe gezichtspunten. Dat noemen wij: impulsen. De bijeenkomsten met de Impulsgroep brengen een bruisende beweging in een door jou ingezette richting. Je ontdekt nieuwe invalshoeken en gezichtspunten, impulsen voor het bepalen van je koers.”

 

Waar?

Er zijn groepen in ‘s-Hertogenbosch, Oss, Uden en Eindhoven. Lees meer op: http://www.impulsgroep.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.