Home » Kaartverkoop Stabat Mater 2014 begint

Kaartverkoop Stabat Mater 2014 begint

De kaartverkoop van de klassieke concerten in april 2014 van Stabat Mater Oirschot begint vrijdag 1 november. Dat is lekker vroeg en ook nodig, want de publieke belangstelling neemt elk jaar toe.  Komend concertweekend presenteren wij in de Oirschotse Sint Petrus Basiliek het Stabat Mater van Franz Joseph Haydn. Uitgevoerd door het nieuwe orkest van hert zuiden, de philharmonie zuidnederland, en Brabant Koor, onder leiding van de Franse dirigent Benjamin Levy. Het solistenkwartet bestaat uit de Vlaamse sopraan Annelies van Gramberen en drie jonge Nederlandse vocalisten: Carine Vink (alt), Falco van Loon (tenor) en Bert van de Wetering (bas).

 

Kaarten kopen

Er zijn drie concerten en wel op vrijdagavond 4 (20.30u), zaterdagmiddag 5 (aanvang 16.00u) en zondagmiddag 6 april (14.30u).  Kaarten zijn te bestellen bij het secretariaat (mail: secretariaat@stabatmater.nl) en via de website: www.stabatmater.nl). De prijs bedraagt 35 euro. Ook zijn er diverse speciale arrangementen en aanbiedingen (zie hieronder tekst bij Festival).

 

Stabat Mater ill 2014

 

 

16e Concertreeks

Dit is al weer de 16e uitvoering die de Stichting Stabat Mater (gevestigd in het bedrijfspand van Infolio Sign & Print te Boxtel, Mijlstraat 54A) op rij. En het wordt de 14e keer dat de concerten in Oirschot worden uitgevoerd. De Sint Petrus, dit voorjaar tot Basiliek verheven, kent een prachtige akoestiek en biedt voldoende plaatsen om dik 2000 gasten in een weekend te kunnen ontvangen.

 

Festival

Naast de Stabat Materconcerten is er meer te doen in die periode voor Pasen. Er zijn diverse activiteiten onder de titel “Passie in Oirschot”. Dit nog jonge klassieke festival biedt lezingen (Boterkerkje, 11e eeuw), kunstexposities (Kruysenhuis en 4 Quartieren), een film en een theatervoorstelling in De Enck. Op de website www.stabatmater.nl leest u meer en staan ook verschillende aanbiedingen. Ook zijn er speciale wandelingen onder leiding van gidsen. En de bezoekers (niet alleen uit de omgeving, want veel mensen komen jaarlijks uit diverse streken van Nederland) kunnen genieten van het authentieke Oirschot en de vele horeca-gelegenheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.