Home » De Kleine Aarde verwelkomt nieuwe voedseltuin Boxtel

De Kleine Aarde verwelkomt nieuwe voedseltuin Boxtel

Een verrassend bericht kwam: wil de nieuwe voedseltuin voor Boxtel en omgeving zich vestigen op het terrein van De Kleine Aarde? Ja, uiteraard! Na een zoektocht van ruim een jaar naar een geschikt perceel, is het buitengewoon aangenaam, dat een concreet perceel ter beschikking is. Dat dit ook nog de eerste wens van mij was, de voedseltuin op deze bijna ‘heilige grond’ te kunnen plaatsen, is fantastisch! Onze voedseltuin bestrijdt armoede door het belangeloos produceren van groente, klein fruit en honing. Een belangrijke afnemer is de Voedselbank.

Helicon Opleidingen

IMG_4826 IMG_4865 IMG_4871Het Collectief van bedrijven en organisaties krijgt via het college van B&W en de gemeenteraad enkele maanden geleden het beheer over het DKA-terrein. Een en ander moet nog wel geformaliseerd worden (contractueel/juridisch), maar de uitnodiging is er en onze ‘Stichting Voedseltuin Boxtel eo’ heeft met plezier ingestemd. Onze samenwerkingspartner is Helicon Opleidingen (Boxtel). Daar zijn we heel blij mee, want de kennis en ervaring van deze gerenommeerde opleiding komt ons goed van pas. Plus de handjes van de leerlingen, die hun praktijklessen kunnen nemen op en in onze tuin. En in de kas! Deze kas van liefst circa 1000 m2 is een geschenk. Het betekent een fikse opbrengst uit zo’n grote kas en bijkomend voordeel is, dat er ook bij regenweer gewerkt kan worden!

Planning

Wij gaan met ingang van het nieuwe jaar 2017 als bedrijf draaien. Voor die tijd moeten er nog tal van zaken geregeld en voorbereid worden. De precieze locaties van delen van de tuin op het DKA-terrein moeten nog worden gekozen en toebedeeld. Het gebruik van de kas staat al zeker. Maar waar komt onze opslagplaats voor materiaal en machines, waar de schaftkeet? Hoe gaan we de voedseltuin beschermen tegen diefstal? Helaas is dat nodig. Hoe passen we de tuin in het bestaande aangename gevoel van het DKA-terrein? We gaan een mooie, en boeiende tijd tegemoet. Dat is zeker!

www.voedseltuinboxtel.nl voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.