Home » De Kleine Aarde verwelkomt de voedseltuin voor Boxtel eo

De Kleine Aarde verwelkomt de voedseltuin voor Boxtel eo

Geduld is soms een schone zaak…. Eindelijk is het bestuur van de ‘Stichting Voedseltuin Boxtel eo’ erin geslaagd een definitief terrein te vinden waar de zo gewenste tuin kan beginnen. Op het voormalige terrein van De Kleine Aarde – nu in handen van ’t Collectief DKA – zijn twee percelen ter beschikking gesteld. Zo is er het zgn. Doolhofperceel, waar meteen begonnen is met e werkzaamheden. Dit tuinseizoen is het perceel meteen in gebruik. De al lang bestaande doolhof is verwijderd door loonbedrijf Van Pinxteren. Binnenkort wordt het perceel ingedeeld in vakken en omzoomd met struiken. En ook gaas tegen de konijnen. Dat is zeker noodzakelijk.

 

IMG_1235IMG_1165Het tweede perceel, ernaast gelegen, heet het Eco-perceel. want daar staat nu nog het Eco-gebouw. Dat gebouw wordt ontmanteld  en elders worden delen ervan hergebruikt. Dit tweede perceel moet helemaal opgeknapt worden. Verschillende bosjes en struiken verdwijnen, er ligt een groot aantal tegels die verwijderd moeten worden. Enfin, de grond moet speciaal bewerkt worden en er zal dit jaar alleen groenbemesting plaatsvinden. Vanaf seizoen 2018 wordt het Eco-perceel als voedseltuin in gebruik genomen.

Op dit Eco-perceel staat ook nog een opvallend ‘gebouwtje op poten’, een soort KOE. Daar kun je in en wij zijn van plan hier een informatiecentrumpje van te maken voor belangstellende bezoekers. Ook staan er nog wat (al heel lang verwaarloosde) wilgen. Die worden binnenkort vakkundig geknot en verplaatst naar de rand van het perceel. Op die manier kunnen we de grote eik, die middenos het perceel staat behouden en toch voldoende m2’s voor de tuin krijgen. Tenslotte is de tuin een professioneel bedrijf, gerund door vrijwilligers. Met als doel structureel te leveren aan de Voedselbank van Boxtel e.o.

IMG_1249 IMG_1278

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.