Home » Mediation is mooi instrument

Mediation is mooi instrument

Vanaf 2004 ben ik actief als mediator. Eerst als directeur van De Conflictmeesters en later als lid van ZONmediators. In twee fasen van steeds zo’n vier jaren, heb ik ervaren dat ‘een bedrijf bouwen rond het vak van mediation’ een heel moeilijke kwestie blijkt. Dat vind ik erg jammer. Vanaf dit jaar 2012 ben ik zelfstandig mediator. Niet ingeschreven bij het Nederlands Mediation Instituut. Dat is ook niet per se noodzakelijk.

 

Bij mediation of conflictbemiddeling zoeken partijen gezamenlijk naar de oplossing van een geschil. Dat gebeurt met hulp van een bemiddelaar (mediator). Deze mediator werkt onafhankelijk, neutraal. Als mediator begeleid je het proces. Waarbij het doel is, dat partijen hun standpunten, ideeen, enz. kenbaar maken, waardoor goed inzicht ontstaat in de ontstane situatie. En waardoor ook mogelijke oplossingen voor (deel)kwesties gevonden kunnen worden.

Mediation wordt steeds vaker toegepast in Nederland. Vooral omdat het sneller, efficiënter en goedkoper is dan een gang naar de rechter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.