Home » Nieuw buurthuis De Slagen een feit!

Nieuw buurthuis De Slagen een feit!

Afgelopen dagen is een woning in het kleine wijkje De Slagen ter beschikking gesteld door woonstichting Zayaz om een buurthuis te vestigen. Dit buurthuis wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Meteen is onder leiding van initiatiefnemer en coördinator Dries Kemme het woonhuis op de 5e Slagen 99 in gebruik  genomen. De eerste bezoekers hebben er al van kunnen genieten. Ja uiteraard moet er nog heel wat gebeuren, maar er is licht, er is warmte, er is koffie en thee. De bewoners van De Slagen zijn van harte welkom: jong en oud. Vereniging ODS speurt naar nieuwe leden, naar mensen die ook de handen uit de mouwen kunnen en willen steken.

 

Stichting CCC uit ‘s-Hertogenbosch steunt dit mooie initiatief sinds twee jaar. Omdat het zo belangrijk is dat in een wijk een ontmoetingsplaats is. Omdat het fijn is voor mensen, dat ze elkaar kunnen ontmoeten. Zeker oudere mensen (en die zijn er heel veel in dit wijkje) hebben behoefte aan samenkomst.

 

 

 

Het heeft lang moeten duren voor een vaste locatie kon worden gevonden. Eerst was er even een appartementje, daarna kwam als nel een voormalige directiekeet (ter beschikking gesteld door bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen!) en nu dus het woonhuis. Niet groot, maar mooi genoeg om er de eerste stappen richting een volwaardig buurthuis te kunnen zetten.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.