Home » Nieuwe bestuurders Luanda Jinja

Nieuwe bestuurders Luanda Jinja

In het bestuur van de Stichting Luanda Jinja zijn twee nieuwe bestuurders gekozen. Het zijn Theo van der Heijden (penningmeester) en Peter van der Bruggen (lid). Theo volgt Geert Akkermans op, die jarenlang penningmeester is geweest. Geert is benoemd tot secretaris. Hij neemt deze functie over van Johan Bonink, die zich- in verband met zijn hoge leeftijd – in de komende periode zal terugtrekken. Johan draagt in de komende maanden zijn dossiers over.

 

Zeven leden Het bestuur van de stichting bestaat nu uit zeven leden: Caroline Evers, Ton Hermus, Johan Bonink, Geert Akkermans, Theo van der Heijden, Peter van der Bruggen en Theodoor van Leeuwen. Daarnaast is er een Adviesraad, bestaande uit drie missionarissen van de congregatie van Mill Hill. Dit zijn Fons Eppink, Ko Klaver en Martien van Leeuwen. De stichting steunt alleen projecten, als die concreet en direct worden aangestuurd door een Mill Hiller. Deze goede infrastructuur rond de projecten biedt grote voordelen. Zo is de stichting altijd vooraf bekend met de regio, het plan voor een project, de werkwijze en kosten (op basis van een goede begroting). De greep op de voortgang van projecten is hiermee heel groot.

 

Infrastructuur Stichting Luanda Jinja bestaat sinds 1996 en beschikt op jaarbasis over een bedrag rond de 130 tot 140 duizend euro. Het benodigde geld komt via donateurs, via fondsen en via speciale acties die voor een bepaald project worden voorbereid en uitgevoerd.  Er zijn al heel veel kleine en grotere projecten opgestart en uitgevoerd in diverse ontwikkelingslanden, waar mensen hulp heel hard nodig hebben. De stichting krijgt steun van Wilde Ganzen, Cordaid, Impulsis en andere fondsen. Ook zijn er bedrijven die steun verlenen. De stichting werkt zonder kosten.

Eén reactie

  1. M Rutten Smeets zegt:

    Wil graag met u in contact komen i v b met een ophanden zijnde project van mijn broer Pater Hans Smeets[ Mill Hill missionares] in oeganda.Hij zit al meer dan 5o jaar in Oeganda.Nu vraagt hij een geldsom voor een onderdak voor 6 Broeders uit Jamaica die bij hem willen komen werken in de sloppen wijken.
    Vijf jaar geleden hebben we een zelfde project gehad voor 4 of 5 zusters van Moeder Tresa en dat werkt er perfect.Nu krijgen ze dan steun van die broeders omdat het zo hard nodig is alleen al om de kinderen wat bij te scholen en te voorzien van een maaltijd en jongeren want er is een enorme werkeloosheid.
    Waar kan ik het project naar toesturen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.