Home » Nieuwe tijden voor biljartvereniging ’t Ivoor

Nieuwe tijden voor biljartvereniging ’t Ivoor

Er breken nieuwe tijden aan voor de – landelijk gezien – grote biljartvereniging ’t Ivoor. Tijdens de onlangs gehouden algemene ledenvergadering stemden de leden unaniem in met het recent opgestelde beleidsplan, de daaruit voortvloeiende nieuwe organisatie en paste de huisregels aan. Het bestuursteam, dat door de leden is gekozen, bestaat uit vijf leden en wordt aangevoerd door Theodoor van Leeuwen. Hij is lid sinds februari 2018 en begon zijn advieswerk voor de club in oktober 2019. Deed onderzoek naar de wensen van de leden, stelde op basis hiervan een nieuw toekomst- en beleidsplan op, ontwikkelde een nieuwe organisatiestructuur en vernieuwde de huisregels. “Een vereniging als ’t Ivoor is geen kroeg!” legde hij de leden voor in zijn presentatie medio december. Alle leden zijn mede-eigenaar van de vereniging en daardoor ook mede-verantwoordelijk voor het wel en wee van de organisatie.

Sterke groei

Deze sterk groeiende sportclub is aantrekkelijk voor leden uit Boxtel en wijde omgeving. Waren er 5 jaar terug nog slechts 50 leden, inmiddels is het ledental gegroeid tot bijna 120. Ongeveer 50% van de huidige leden woont in de plaats Boxtel. Bijzonder is dat de gemiddelde leeftijd momenteel 69 jaar is. Een punt van zorg, want jongere leden blijken toch lastig te verwerven. Daarnaast bevestigt deze gemiddeld hoge leeftijd van de clubleden, hoe belangrijk het wordt gevoeld een plaats van samenkomst te hebben, waar men ongestoord elk uur van de dag kan biljarten. De spelsoorten libre en driebanden worden dagelijks beoefend in het Boxtelse biljartcentrum aan de Voetboog 14. Uniek is, dat de vereniging ’t Ivoor beschikken kan over een eigen locatie. Deze is gebouwd in het jaar 2014.

Jubileumjaar

Op 2 april 2020 bestaat de vereniging precies 50 jaar. Dit mooie jubileumjaar zal niet zonder aandacht en festiviteiten voorbij gaan. Zo is er rond de oprichtingsdatum een speciale bijeenkomst gepland, komt er een feestelijke bijeenkomst voor leden en partners en een van de leden werkt aan een jubileumboek, dat in de herfst van 2020 zal worden gepubliceerd. Uiteraard komen er diverse kleinere en grotere evenementen (toernooien enz.) om het 50-jaar bestaan te onderstrepen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.