Home » Nieuwe tuinleiding gezocht voor voedseltuin Boxtel

Nieuwe tuinleiding gezocht voor voedseltuin Boxtel

Met ingang van het voorjaar 2019 (komende maand maart) stopt tuinbaas Theodoor van Leeuwen. Het bestuur van de tuinstichting zoekt naarstig naar opvolging. Die zoektocht wordt gedaan in samenwerking met welzijnsorganisatie Contour de Twern. Ook de gemeente en de WSD denken en zoeken mee. Misschien komt er een groep van 3 of 4 tuinleiders, die samen de verantwoordelijkheid willen en kunnen nemen. Misschien komt er een betaalde tuinbaas via de WSD.

Er zijn twee kenmerkende taken voor de tuinleiding. Op de eerste plaats moet de aandacht uitgaan naar de mensen, die dagelijks op de tuin werken. Dat zijn voornamelijk mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Wekelijks gaat het dan om circa 25 medewerkers. Elk dagteam telt 6 tot soms 10 leden. Daarnaast dient in de tuinleiding uiteraard ook oog te zijn voor het tuinwerk zelf. Kennis en ervaring op het gebied van moestuinieren is dan ook van belang.

Theodoor van Leeuwen stopt na twee volle seizoenen dagelijks de leiding te hebben gehad. “Die taak vergt wekelijks dusdanig veel uren, dat het teveel gevraagd is voor slechts één vrijwilliger”, zegt hij. Er zijn nog extra activiteiten, zoals communicatie, overleg met diverse instanties en sponsorwerving, waar Theodoor zijn aandacht als bestuurder van de stichting op wil blijven richten.

Wie interesse heeft, kan mailen naar: tvleeuwen@xs4all.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.