Home » Nieuwe voorzitter Streekorganisatie gezocht

Nieuwe voorzitter Streekorganisatie gezocht

De streekorganisatie Het Groene Woud en De Meierij is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Het Groene Woud en De Meierij is gelegen tussen Tilburg, Waalwijk, ’s-Hertogenbosch, Veghel en Eindhoven. Het nationaal landschap Het Groene Woud en het nationaal park Loonse en Drunense Duinen maken er deel van uit. Met de gemeenten Best, Boxtel, Haaren, Heusden, Oirschot, Oisterwijk, Schijndel, Sint Michielsgestel, Sint Oedenrode en Vught en de omliggende steden Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Tilburg. En een kern van 7.500 hectare bossen, moerassen, heide en agrarisch populierenlandschap. Dooraderd met fiets-, wandel- en ruiterpaden, waar eerlijke streekproducten worden verbouwd en bedrijven zich duurzaam en landschappelijk verantwoord ontwikkelen.

Het Groene Woud en De Meierij is een uniek gebied met een kleinschalig landschap, bedoeld om te beleven, om te ervaren en om van te genieten. Ons gebied toont ons hoe landbouw, recreatie en natuur elkaar prachtig aanvullen en in balans kunnen zijn. Als inwoner van Het Groene Woud kun je optimaal genieten van de schoonheid, rust en heerlijkheden. Maar we zijn ook samen verantwoordelijk voor de toekomst van ons gebied, waar landschap, economie en mensen elkaar versterken.

Binnen de Streekorganisatie werken overheden, maatschappelijke organisaties en het regionale bedrijfsleven samen om de kwaliteiten van Het Groene Woud (nog) verder te vergroten, waarbij ecomische en landschappelijke ontwikkeling hand in hand gaan. De streekorganisatie is tevens een alliantie aangegaan met de provincie Noord-Brabant als het gaat om de realisatie van het provinciaal beleid voor de Gebiedsopgave en het Landschap van Allure Het Groene Woud.

Bestuurlijk zijn de partners verenigd in de Streekraad. Deze ‘raad’ komt vier keer per jaar bij elkaar en zet de koers uit voor de gebiedsontwikkeling. Het Streekhuis is de ‘werkplaats’ in Het Groene Woud. Zij voert het programma van de Streekraad uit. Het Streekhuis is ook de plek waar inwoners, vrijwilligersgroepen en professionele organisaties terecht kunnen voor advies en ondersteuning en waar zelf nieuwe (Europese) programma’s en projecten worden ontwikkeld. Het dagelijks bestuur van de Streekraad is tevens het bestuur van de stichting Streekhuis. De voorzitter van de Streekraad en van het stichtingsbestuur is dus één en dezelfde persoon.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.