Home » Nu ook luisterplaatsen wegens grote belangstelling bij Stabat Mater Oirschot

Nu ook luisterplaatsen wegens grote belangstelling bij Stabat Mater Oirschot

De Stichting heeft vandaag 21 februari besloten alsnog luisterplaatsen te gaan verkopen voor het aankomend concertweekend van Stabat Mater Oirschot. De belangstelling voor toegangskaarten voor de drie concerten op 15, 16 en 17 maart aanstaande is geweldig groot. Er zijn nog mondjesmaat kaarten beschikbaar in het middenschip van de grote Petruskerk van Oirschot. daarom is besloten niemand teleur te hoeven stellen, dit jaar weer bezoekers toe te laten in de zijbeuken van de kerk. Vanwege de prachtige akoestiek van deze monumentale Sint Pieter is het zeker geen straf daar terecht te komen. In de hele kerk zijn de concerten voortreffelijk te volgen. Luisterplaatsen kosten 20 euro per kaart en zijn dan ook aanmerkelijk goedkoper dan gewone toegangskaarten (35 euro).

 

Première

Waarom er zoveel belangstelling is? Daar is het raden naar. Misschien wel vanwege de uitvoering van de meest geliefde Stabat Materversie van Giovanni Pergolesi. Of omdat de combinatie van uitvoerende musici zo opmerkelijk is, met zowel het Vlaams Euterpe Baroque Consort als het zeer gewaardeerde kleine koor Cappella Pratensis. Een derde reden is waarschijnlijker: de allernieuwste toonzetting van het middeleeuwse gedicht Stabat Mater. Dit werk is van de hand van de jonge, talentvolle componist Hawar Tawfiq (Tilburg).

 

Kaarten kopen

Kaarten kunnen gekocht worden via de website www.stabatmater.nl of door een mail te sturen naar secretariaat@stabatmater.nl U kunt ook tijdens kantooruren bellen naar het Stabat Materbureau: 0411-64 3084.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.