Home » Opmaat 2013 bij ‘Passie in Oirschot’

Opmaat 2013 bij ‘Passie in Oirschot’

Waarom is het spannend? Omdat komende dinsdagavond 4 september de opmaat klinkt voor 2013. Dan komt de Klankbordgroep PiO (Passie in Oirschot) bijeen in restaurant De Zwaan en bespreekt plannen in de dop. Wat staat of komt op de agenda in de periode twee weken voor Pasen 2013? Wordt het bijvoorbeeld dans, film en theater? Komen er speciale exposities? Wandelingen, een congres? Lezingen? In mijn dromen groeit PiO naar een jaarlijks terugkerend festival rond het thema van Stabat Mater: “het verdriet van ouders over de pijn van hun kind”. Dat thema staat centraal en kan op verschillende manieren worden verbeeld.

In ieder geval staan al vast voor 2013: de driedaagse concertreeks van Stabat Mater (15, 16 en 17 maart) en de Mattheus Passion (27 maart). Alle andere activiteiten worden de komende maanden stevig voorbereid door afzonderlijke groepen. Coördinatie van die nieuwe activiteiten ligt bij de Klankbordgroep. Vooral waar het gaat om afstemming van uitvoeringsdata en het verwerven van mogelijk gewenste sponsoren. De klankbordgroep bestaat uit 12 mensen uit Oirschot. Drie daarvan leiden deze groep: voorzitter Han Smits en Stijn Marks en Theodoor van Leeuwen.

 

Eén reactie

  1. Over Leeuwendeel motivatie:Ik mis de Dommel,de vereniging kan ik nog begrijpen. Die heeft nog steeds geen positieve naam. Als aanwoner, als bestuurder ben je direct of indirect betrokken. En dat gaan ze merken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.