Home » Prikploeg extra actief langs De Dommel in Boxtel

Prikploeg extra actief langs De Dommel in Boxtel

De prikploeg van de Vereniging De Dommel door Boxtel is op zaterdag 30 maart jl. voor het eerst actief geweest om het zeer vervuilde deel van de Brederodeweg voortaan aan beide zijden op te schonen. Het resultaat van deze eerste actiedag was zelfs 10 vuilniszakken vol rommel. En dit nadat slechts twee weken geleden tijdens de Nationale Zwerfvuildag hier ook al  veel zwerfvuil is opgeruimd. De vraag is: wie zijn de vervuilers? Waarom gooien mensen zomaar rommel uit de auto? Te gemakkelijk lijkt het hangjongeren aan te wijzen als de veroorzakers. Vastgesteld is dat hier, achter het tankstation van Texaco, dagelijks veel mensen de auto gratis parkeren. Ook staan hier regelmatig campers geparkeerd.

 

Zwerfvuil in de sloot, op de oever en op straat, met een damesfiets

 

De prikploeg, een initiatief van de verenging, is sinds twee jaar actief langs de Dommeloever in de wijk Boxtel Oost. Er wordt door een groep van inmiddels 8 vrijwilligers elke veertien dagen zwerfvuil opgeruimd. Dat gebeurt in het gebied vanaf de Brederodeweg (rotonde bij Texaco) tot aan de tunnel onder de A2. Een afstand van circa twee kilometer. De vereniging constateert met plezier dat in andere delen van Boxtel ook mensen actief zijn en regelmatig rommel opruimen.

 

 

 

 

 

Gevreesd wordt dat invoering van Diftar (beleid van de lokale overheid om mensen te stimuleren tot het scheiden van afval) tot extra zwerfvuil zal leiden. Vooral omdat de kosten van afvalverwerking stijgen en dus ook de kosten die aan de burger worden doorberekend. De toekomst zal ons leren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.