Home » Stichting CCC ‘s-Hertogenbosch reikt helpende hand

Stichting CCC ‘s-Hertogenbosch reikt helpende hand

In de stad zijn burgers en partijen (organisaties, zoals verenigingen, bedrijven, stichtingen) actief op tal van onderwerpen: wonen, werken, leren, openbare ruimte, ontmoeten, creativiteit, leefbaarheid, zorg en welzijn. Partijen richten zich veelal op door hen zelf bepaalde doelen en  kennen ook een eigen achterban. Daardoor is het werk voor deze partijen niet altijd even gemakkelijk. Mensen kunnen vinden en/of ervaren, dat ze partijdig/eenzijdig gericht zijn. Bij belangrijke thema’s zijn meestal meer partijen nodig. Die dienen elkaar te vinden om gezamenlijke doelen naar wens te realiseren.

 

Participatiemaatschappij 

CCC ‘s-Hertogenbosch legt op basis van volstrekte onafhankelijkheid die verbindingen en brengt partijen bij elkaar. CCC ontdekt, reikt de helpende hand, verbindt mensen en organisaties, voert regie over planningen en gewenste werkprocessen. Kernwoorden CCC: verbinden, bundelen, stimuleren, inspireren, faciliteren, plannen en regisseren.

Stadsbieb Per 1 augustus 2015 is Stichting CCC gevestigd in het pand van de Stadsbieb van ‘s-Hertogenbosch. Het bestuur van de stichting bestaat uit topmensen uit de sectoren onderwijs, zorg, welzijn, overheid en bedrijfsleven. Theodoor van Leeuwen is directeur van deze stichting, die op projectbasis werkt met professionele vrijwiligers.

 

CCC bundelt de krachten van de stad! 

Voorbeeldprojecten: Voedseltuin Villanueva en Leegstandbestrijding binnenstad. Beide projecten leiden inmiddels een zelfstandig bestaan. Het project van de voedseltuin is overgedragen aan een hiervoor speciaal opgerichte stichting. De problematiek rond de leegstand in het centrum is overgedragen aan de nieuwe stichting Volop.

Momenteel wordt gewerkt aan het thema ‘Groen & Grijs’ waarbij in samenwerking met veel partijen uit de stad wordt nagedacht hoe jongeren (16-23 jaar) en senioren (65+) samen activiteiten kunnen ontwikkelen en uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.