Home » Vrienden Novadic Kentron zoekt alternatieve oplossingen

Vrienden Novadic Kentron zoekt alternatieve oplossingen

Voor maatschappelijk herstel en re-integratie van langdurig verslaafden, is alleen behandeling niet voldoende. Stichting Vrienden van Novadic-Kentron wil met alternatieve financiering projecten bekostigen die individuele of groepen verslaafden helpen te re-integreren in de maatschappij. Door aansprekende, opvallende, kleurrijke projecten wil de stichting het gevoel van eigenwaarde van (ex-)verslaafden vergroten. Ook is het doel (ex-)verslaafden concrete aanknopingspunten te bieden voor het verder inrichten en uitbreiden van mogelijkheden voor (betaald) werk en het opbouwen van een sociaal netwerk. Andere doelen zijn:

  • (ex-)verslaafden een gezicht geven en zo bijdragen aan de destigmatisering van (langdurig) verslaafden;
  • ‘iets teruggeven‚’ aan de maatschappij, bijvoorbeeld met projecten die andere (potentiële) cliënten en risicogroepen helpen of die de openbare ruimte verrijken.

logo-vnkVrienden van Novadic-Kentron is eind 2014 opgericht. Begin november 16 is Theodoor van Leeuwen benoemd tot voorzitter. De stichting richt zich op eenvoudige, kleinschalige, individuele situaties. Een warm hart, vertrouwen en geloof in een positieve uitkomst zijn bepalend voor de gekozen aanpak.

 

PROJECTEN

Het aantal potentiële projecten is eindeloos en ook afhankelijk van de wensen van de weldoeners in kwestie. Met andere woorden, wie betaalt kan keuzes maken uit een aanbod van mogelijke projecten en daarbij behorende investeringen. Je kunt denken aan bijvoorbeeld een diner of andere activiteit door en voor cliënten, kunst- of muziekprojecten, hulp bij de inrichting als cliënten weer zelfstandig gaan wonen, een studiebeurs voor ervaringswerkers, enzovoorts.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.