Home » Tijdelijk buurthuis De Slagen op Minitopia

Tijdelijk buurthuis De Slagen op Minitopia

Rezone, een Bossche organisatie van nieuwe woonvormen, heeft ruimte vrijgemaakt voor het plaatsen van een voormalige directiekeet op het al jaren braakliggend terrein in ‘s-Hertogenbosch Noord. Hier is onder de titel MINITOPIA een tijdelijke expositie van nieuwe woonvormen te bewonderen. Het terrein is in bezit van woonstichting Zayaz. Deze woonstichting biedt gastvrijheid, voor zolang dat kan, aan de buurt De Slagen, om er tijdelijk een buurthuis te runnen. De zoektocht naar een definitief verblijf voor het zo dringend gewenste buurthuis gaat voort. Waarschijnlijk kan in het te ontwerpen en bouwen gebouwencomplex op het huidige braakliggende terrein meteen zo’n buurtvoorziening worden meegenomen.

Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen heeft bij monde van directeur Martien een voormalige bouwkeet ter beschikking gesteld. Hij zorgt ervoor dat met zijn team – en in samenwerking met wijkbewoners – de hier getoonde keet wordt opgelapt. Op woensdag 3 augustus werd de keet met een dieplader in de straat gebracht en even later door een geweldige hijskraan op zijn plek gezet.  Klasse!

IMG_5127   IMG_5131   IMG_5148

 

Architecten Tessa en Rolf van Rezone hebben er een prachtig nieuw ontwerp voor gemaakt. Heel bijzonder. De gewenste werkzaamheden kunnen beginnen. De buurtbewoners zullen over niet al te lange tijd hier terecht kunnen. Samen belangrijke zaken bespreken of gewoon even bij babbelen. Welzijnsorganisatie Divers gaat hier wekelijks spreekuur houden. Voor de jongeren komen er eigen activiteiten.

buurthuis De Slagen

 

 

logoStichting CCC verbindt en helpt partijen in de gemeente ‘s-Hertogenbosch die samen iets tot stand willen brengen. Ook bij dit mooie project is onze stichting direct betrokken. Zie: www.citychangecenter.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.