Home » Uitgebreid bestuur Luanda Jinja

Uitgebreid bestuur Luanda Jinja

Het bestuur van de Stichting Luanda Jinja is uitgebreid met een drietal leden. Is vorig jaar Caroline Evers het bestuur komen versterken, nu zijn Peter van der Bruggen, Theo van der Heijden en Ton Lebbink de nieuwe krachten. Hiermee is de organisatie met acht bestuurders op volle sterkte en kan de toekomst met nog meer vertrouwen worden tegemoet gezien. De uitbreiding is belangrijk, omdat het werk nu over meer mensen kan worden verdeeld. Luanda JInja steunt al 18 jaar de activiteiten van Mill Hill missionarissen, die in diverse delen van de wereld actief zijn. Deze groep Mill Hillers, met een omvang van 500 mannen en vrouwen, helpt mensen die hulp heel hard nodig hebben. Projecten zijn vooral gericht op gezondheid, onderwijs en arbeid. Op jaarbasis weet de ondersteunende stichting door eigen activiteiten circa 150.000 euro te verzamelen, waarmee al een reeks van jaren prachtige, kleinere en grotere projecten zijn gerealiseerd.

 

Sterke band met projecten

Door de voorhanden zijnde ‘infrastructuur’ van die groep missionarissen onderscheidt de stichting van veel anderen. Luanda Jinja weet welke missionarissen met welke projecten bezig zijn en kent de resultaten. Hierover wordt regelmatig gerapporteerd aan donateurs,  ondersteunende bedrijven en onderwijsinstellingen. Ook heeft Luanda JInja uitstekende contacten met grote fondsen zoals bijvoorbeeld Cordaid en Wilde Ganzen.

 

Wisseling van de wacht

Geert Akkermans, tot voor kort penningmeester, neemt de functie van Johan Bonink als secretaris over. Johan gaat het – gelet op zijn respectabele leeftijd van 85 jaar, rustiger aan doen en blijft het bestuur van zijn wijze raad voorzien. Nieuwe penningmeester is Theo van der Heijden, die recent met vervroegd pensioen ging bij Rabobank Tilburg. Ton Lebbink gaat het bestuur versterken op het gebied van het gebruik van media bij de wervingsactiviteiten.

Drie zeer ervaren missionarissen vormen de nieuw opgerichte Adviesraad. Het zijn Fons Eppink, Ko Klaver en Martien van Leeuwen. Het hele bestuur gaat binnenkort op werkbezoek bij het Mill Hill Huis in Oosterbeek.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.