Home » Venster naar de wereld

Venster naar de wereld

Alle bekende relaties van Stichting Stabat Mater ontvangen dezer dagen de allernieuwste en ook eerste uitgave van de Stabat Mater Nieuwsbrief. Hierin staat informatie over het programma 2013 en over de opdracht van het bestuur aan Hawar Tawfiq, een jonge, talentvolle componist uit Tilburg. Ook vermeld de nieuwsbrief de start van een geheel nieuwe website. Doel hiervan is ‘het venster naar de wereld’ te zijn voor wie belangstelling heeft voor tijdloos klassieke muziek, gespecialiseerd op Stabat Mater.

 

Website (voor kort blik en achtergrondinformatie)

De nieuwe website wil gemakkelijk toegankelijk zijn voor een snelle blik gericht op het komende programma, de kaartverkoop en het aanbod aan CD’s. Daarnaast staat op deze website een hoofdstuk WIKI, dat aangeeft ruime informatie te vertrekken over allerlei zaken als het gedicht, de inmiddels uitgevoerde werken en de componisten hiervan, de uitvoerende musici en de reeks inmiddels gevonden Stabat Maters.

Internationaal

Wij willen op deze website de beschikbare informatie samenvatten en in drie talen aanbieden: Engels, Frans en Spaans. Er is veel belangstelling vanuit het buitenland om meer te weten over wat onze stichting doet en gaat doen. Door informatie in ruime vorm te gaan aanbieden, functioneert de website als ‘het venster naar de wereld’.

Hawar Tawfiq

Hawar kreeg van het bestuur van de Stichting Stabat mater de opdracht een nieuwe toonzetting te maken. Om die te doen uitvoeren in maart 2013, het jubileumjaar (15 jaar bestaan) van de stichting. Hawar Tawfiq woont in Tilburg, volgde daar op het conservatorium van Fontys vioollessen en studeerde compositie. Inmiddels is hij op beide gebieden afgestudeerd en ontdekt als een veelbelovend talent.  Tawfiq is nog bezig met de toonzetting van het gedicht Stabat Mater, dat stamt uit de 13e eeuw (1254). Met zijn nieuwe werk groeit het aantal toonzettingen weer, dat inmiddels ruim boven de 400 verschillende composities is gestegen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.