Home » Voedseltuin Boxtel bloeit en groeit!

Voedseltuin Boxtel bloeit en groeit!

De kerndoelen van de Boxtelse voedseltuin – gevestigd op het terrein van De Kleine Aarde – worden dit jaar al direct gehaald. Het gaat om productie van verse groenten voor de Voedselbank en het bieden van extra kansen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Sinds begin dit jaar een deel van De Kleine Aarde ter beschikking werd gesteld, is onze “Stichting Voedseltuin Boxtel eo” voortvarend aan de slag gegaan. Het eerste deel van de beoogde tuin, het ‘Doolhofperceel’ is direct tuinklaar gemaakt. De grond is schoongemaakt, diep gespit, voorzien van goeie mest en daarna geëgd. In de maanden april tot heden (september) zijn er duizenden jonge plantjes gezet, gekocht bij de biologische kwekerij Jongerius in Houten. Echte kwaliteit! En dat zien we terug in de eindresultaten. Ons doel is nog niet bereikt om wekelijks een aantal keren te kunnen leveren aan de regionale ‘Voedselbank Boxtel eo’, maar dat komt in 2018 goed. Dan zal ook het tweede perceel in gebruik genomen zijn. Hieraan wordt in de komende maanden hard gewerkt.

 

 

 

 

 

 

Inmiddels kunnen we stellen, dat de ‘Voedselbank Boxtel eo’ goed voorzien is van verse groenten. Dankzij de enorme inzet van ruim 20 vrijwilligers. Op een enkeling na zijn het mensen met ‘afstand tot de arbeidsmarkt’. Dat ze het goed hebben samen, is heel bijzonder. Samenwerking, zelf kunnen kiezen op welke dag/ochtend je komt werken: allemaal fijn. Maar deze ‘vrijheid/blijheid’ staat hard en goed werken niet in de weg. Integendeel! Bijzonder fijn is de samenwerking met Helicon Groenopleidingen. Vanaf september is de eerste fulltime stagiaire aan de slag gegaan. Daarnaast is er de wekelijkse zorg van projectmanager Geert van den Heuvel. En we kunnen als tuinstichting steeds een beroep doen op dit mooie opleidingsinstituut in Boxtel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook geroemd mag worden de bijzondere samenwerking met het bedrijfsleven in Boxtel. De steun, die we vragen wordt steeds positief beantwoord. Dat is een zegen voor dit bijzondere en succesvolle project! Dank aan allen die dit concreet weten te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.