Home » Voedseltuin start tweede seizoen medio februari 2018

Voedseltuin start tweede seizoen medio februari 2018

Binnenkort – vanaf week 8 – zullen de dagteams van onze voedseltuin weer dagelijks hun werk verrichten op onze voedseltuin. We zijn met enkele medewerkers al bezig met de voorbereidingen. De winterstop is niet iedereen goed bevallen. Maar in die periode (december/januari is er weinig te doen. Alleen nog een enkele keer een oogst van boerenkool en wat herstelwerk. Dat is alles. Maar nu, begin februari, is een kleine groep bezig om zaken voor te bereiden. Zoals het opstellen van de bestellijsten van zaden en plantjes, het controleren van de gereedschappen en machines. Echt boeiend is, hoe we in dit tweede seizoen ook gebruik kunnen maken van ons tweede perceel. Daar immers moet nog een herwerk worden geplaatst en de beregeningsinstallatie worden aangelegd.

Ook komt er een toiletunit, die wel tweedehands hebben kunnen aanschaffen. Binnenkort wordt die geplaatst. Het aansluiten op de bestaande riolering is ook nog een fikse klus. Voor al deze werkzaamheden kunnen we gebruikmaken van de ons al ondersteunende lokale bedrijven:

  • Loonbedrijf Van Pinxteren
  • Installatiebedrijf Baaijens
  • Hoveniersbedrijf Oxalis

Natuurlijk helpen eigen medewerkers mee. En ons klusteam is intussen geïnformeerd over onze wensenlijst. Bert van de Nostrum en Wim Ketelaars weten, dat ze de komende maanden genoeg omhanden hebben. We kijken uit naar een mooi jaar!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.