Home » Volop kansen met SMC073: daarom volgen

Volop kansen met SMC073: daarom volgen

Waarom gaan we iemand volgen? Hoe krijgen we voor elkaar dat juist die persoon die voor jou interessant is, jóu gaat volgen? De maandelijkse sessie over sociale media afgelopen woensdagavond in Perron3 (Rosmalen) was weer heel druk bezocht. Volop belangstelling van jong en oud voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van toepassing van sociale media.

Mischa Coster (@mcoster), mediapsycholoog, entrepreneur en lifehacker, liet zien hoe dagelijks ons online gedrag wordt beïnvloed: persuasieve communicatie.  Op basis van onderzoek vertelde hij hoe we beïnvloed worden en hoe wij anderen kunnen beïnvloeden.

http://smc073.nl/wp-content/uploads/2012/09/3521093_300.jpeg

Bepalende factoren bij gedrag zijn: geld, tijd, mentale en fysieke inspanningen, aansluiting op routine en de sociale norm. Sympathieke mensen krijgen meer volgers in brede zin gezien.

Tips van Coster

Coster gaf diverse tips. Zoals: vertel niet alleen wat je doet, maar vooral waarom! Ook het vertalen van boodschappen op rijm werkt stimulerend. Verrassend is zijn advies een stapje hoger te gaan wanneer je iemand een compliment geeft. het gebeurt veel te weinig, zegt Coster en als een compliment wordt gegeven, is het bij de ontvanger vaak niet duidelijk. wat sociale media betreft:  richt je linkedin profiel zo in dat hij voor anderen interessant is en zorg dat je sympathie opwekt bij je volgers. Psychologische theorieën legt Coster zo uit dat het direct toepasbaar is op je eigen sociale media activiteiten. het was een buitengewoon interessante sessie.

Compliment

Met dank aan de groep vrijwiliggers van SMC073: een dik verdiende  pluim! Deze club is opgericht voor en door mensen die interesse hebben in de ontwikkelingen van Social Media. Social Media verandert de samenleving waarin we werken en leven drastisch. Om inzichten te krijgen die ons (zakelijk) verder kunnen helpen, kunnen we van elkaar leren door kennis te delen. SMC073 biedt daar een platform voor door maandelijks een bijeenkomst te organiseren waarin sprekers je informeren, uitdagen en inspireren en waar je kunt netwerken met de regio 073.  Zie ook: www.smc073.nl  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.