Home » Vroegsignalering verslavingen roept om aandacht

Vroegsignalering verslavingen roept om aandacht

Wij hebben en/of krijgen tijdens ons leven allemaal wel op enigerlei wijze te maken met verslavingen en verslaafden. Mensen die zelf verslaafd zijn geraakt, worstelen in hun leven. Een vorm van machteloosheid overvalt hen. De omgeving van een verslaafde ervaart, voelt dat. Vaak kijken we weg. Of we zien het niet of willen het gewoon niet zien. Waarom? De gevolgen zijn voor iedereen in principe heel naar. Voor de verslaafde(n) zelf, maar ook de directe omgeving is slachtoffer.

Niet wegkijken

Er zijn professionals bij  gespecialiseerde organisaties dagelijks bezig verslaafden te helpen. We kunnen daarnaast zelf ook proberen mensen die nog niet echt verslaafd zijn te steunen in hun strijd tegen de ellende. Dat kan door níet weg te kijken, maar bewust daadwerkelijke aandacht te schenken aan deze mensen. Maar hoe doe je zoiets? Er rust een enorm allesoverheersend taboe op verslaafden. Hoe gaan we hier in onze eigen organisatie, in onze eigen directe (werk- en thuis)omgeving mee om?

Stichting VNK (Vrienden Novadic-Kentron) wil bedrijven en organisaties in beweging krijgen. Aandacht vestigen op verslavingen in allerlei vormen. En de consequenties ervan, voor de verslaafde en voor diens omgeving (werk, onderweg en thuis). Zodat mensen binnen die bedrijven / organisaties concreet gaan helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van een krachtige aanpak bij de preventie van verslavingen. Wij willen graag dat men weet HOE en met hulp van WAT die steun kan worden gegeven. De website www.stichtingvnk.nl biedt informatie, tools, namen en adressen. Kijk, lees, maak er zelf echt werk van! Dat helpt!

Succesvol als…

In 2016 ben ik gevraagd voorzitter te willen zijn van de Stichting Vrienden Novadic-Kentron. Deze stichting heb ik samen met twee inmiddels erbij gekomen nieuwe bestuurders omgebouwd tot wat er nu van gemaakt is. Wij vragen aandacht voor het belang van de medewerkers bij bedrijven (ook instellingen en organisaties). Dat doen we middels contacten met de top van die organisaties. Omdat we erin geloven, dat als zij er werk van maken, dat het dan succesvol wordt! Stichting VNK brengt mensen in beweging…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.