Home » Wat een succes: Ton Verstraten: 50 jaar kunstenaar

Wat een succes: Ton Verstraten: 50 jaar kunstenaar

Vandaag was de laatste dag van de speciale kunstexpositie ter gelegenheid van 50 jaar kunstenaar zijn van Ton Verstraten. Deze veelzijdige Boxtelse kunstenaar heeft – in samenwerking met oud-ondernemer Bernard Vekemans – een geweldig interessante expositie gerealiseerd in de voormalige fabrieksgebouwen van wasserij Blanca in Boxtel.

Bij de opening – zo’n zes weken geleden – is een grote groep genodigden en andere belangstellenden getuige geweest van deze bijzonder breed samengestelde kunstexpositie. Het gehele fabriekscomplex is voorzien van schilderijen, objecten, textiele vormen, papierwerk en metaal. Ook wassenbeelden zijn door Vertsraten gemaakt en sierden zijn overzicht van werken. Vanaf de opleiding aan Sint Lucas tot en met nu, nu Ton inmiddels al 65+ is, zijn werken uit verschillende fasen van zijn ontwikkeling tot kunstenaar te bewonderen.

 

Heerlijke muziek tijdens de laatste zondagmiddag, met een student van MIK (naam helaas onbekend) en op de gitaar de virtuoos Harry Hendriks

 

Cultuurtempel?

Boeiend was, dat Ton ook zelf aan het werk te zien is geweest en dat bezoekers ook zelf aan de slag konden. Ook is het bronsgieten getoond en was er tijdens de weekendopeningen steeds live-muziek. Zondagmiddag 2 juni is de 1000e bezoeker in één maand gekomen. Een fantastische prestatie.

 

 

 

 

 

Veel reacties zijn gekomen van gasten, die menen dat in deze fabriekshallen prima activiteiten op gebied van onderwijs en kunst, van evenementen kunnen plaatsvinden. Wie weet, wordt het voormalige Blanca van Vekemans een cultuurtempel voor Boxtel en omgeving…

Gasten vinden het heel gezellig. Aan dit tafel links de grijze lokken van Ton Verstraten en gastheer Bernard Vekemans kijkt naar de fotograaf.

Eén reactie

  1. Het was een genot voor mij hieraan mee te mogen werken. Wij hebben graag deze ruimten beschikbaar besteld en de vele positieve reacties op het veelzijdige werk van Ton Verstraten. Maar ook van de vele bezoekers over de mogelijkheden van de geboden faciliteiten binnen dit gebouw, bieden vertrouwen voor de toekomst .
    Bernard Vekemans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.